Entrevista al Diari de Tarragona de la Maria Bravo, la nostra «profe» d’extraescolars de TEATRE.
L’art teatral ha de ser una eina de transformació social.

Petit estracte de l’entrevista a Maria Bravo:

Ara més que mai, i sobretot durant el confinament, ens hem adonat de la riquesa de la cultura.

Sí, totalment. El teatre és una eina màgica, a més de ser saludable, és a dir, és un aliment intel·lectual, sensorial i afectiu, que desperta la imaginació, la creativitat, l’esperit crític, integra capacitats diverses, ajuda a integrar i resoldre conflictes, a desenvolupar competències cíviques i socials… Realment, en aquests moments, la creativitat és de vital importància perquè és una eina bàsica per a l’adaptació de la nostra espècie, és a dir, per resoldre reptes complexos com el moment actual. Quan treballes amb la creativitat s’obre un món de possibilitats que abans era inexistent. La creativitat esdevé un recurs evolutiu de la natura que ens garanteix una adaptació al medi. En aquests moments, la creativitat i les arts són de vital importància per evolucionar cap a una situació diferent de la que tenim, plena de negativitat i de por. El teatre és una eina d’acció.

El teatre hauria de ser una assignatura a les escoles?

El teatre i les eines de creativitat són vitals per l’aprenentatge, perquè integren moltes capacitats i també la dimensió emocional en el procés d’aprenentatge de qualsevol persona.

A més, els coneixements més profunds normalment es donen amb estratègies que integren des de les arts fins a la creativitat. Per exemple, tenim a l’Escola La Vitxeta de Reus el programa de Marcos Vicente que realment funciona. Una demostració que el teatre és una eina d’innovació educativa bàsica.


Veure l’article sencer >>